Zoeken

Onthulling laatste spant techniekhal Hogeland College in Uithuizen

Donderdag 1 december 2011 onthulden wethouder Bouman en Dobma van de gemeente Eemsmond op spectaculaire wijze het laatste spant van de nieuwe techniekhal van het Hogeland College in Uithuizen. Deze hal gaat de praktijkvakken voor techniek van het VMBO huisvesten. Daarnaast is er een verbouwing en uitbreiding van de oudbouw, waar een nieuwe aula en entree komen en waar naast de huidige vakken de praktijkvakken voor Zorg&Welzijn (met restaurant) worden aangeboden.

Uithuizen-hogeland-college.jpg
Uithuizen-hogeland-college.jpg

Amsterdamse school

Het ontwerp voor de uitbreiding van de school is van ADP architecten uit Amsterdam. De architectuur is geïnspireerd op de expressieve stijl van de Amsterdamse School, die op veel plaatsen in de provincie Groningen te vinden is. Rondingen in de gevel, een lange luifel en bijna verticale geplaatste dakpannen op de techniekhal geven veel karakter aan de nieuwe school. Voor de hoofdentree ontwierp ADP architecten een nieuw plein aan de zijkant van het huidige gebouw, waar ook de entree van de pas opgeleverde sporthal aan zal liggen. De aula en het restaurant van de school hebben een grote glazen gevel naar dit plein. Tussen het bestaande gebouw en de nieuwbouw ligt een binnentuin met een omloop. Deze tuin is het verbindende ‘groene hart' tussen oud en nieuw.

25 lokalen, 4.350m2

Bestaande bouw en nieuwbouw omvatten samen 25 lokalen met een totale oppervlakte van ca. 4.350 m2. Medio 2012 wordt de uitbreiding van de school opgeleverd. De school aan de J. Cohenstraat in Uithuizen maakt sinds 1992 deel uit van Het Hogeland College en is een Daltonschool die midden in de samenleving in Noord Groningen staat.

Jorritsma Bouw uit Groningen is verantwoordelijk voor de bouw van de techniekhal en de verbouw van het bestaande gebouw. HOMIJ (vestiging Groningen) is als installatiebedrijf betrokken.