Zoeken

Opening 87 zorg- en huurappartementen

Donderdag 18 juni is de nieuwe woonzorglocatie De Brink in Helpman officieel geopend. De Brink is onderdeel van ZINN en staat in de groene Groningse wijk Helpman met mogelijkheden voor allerlei vormen van zorg, behandeling en revalidatie. Ook heeft De Brink een wijkfunctie op het gebied van wonen, zorg en welzijn voor Groningen-Zuid.

20150618-zinn-de-brink.jpg
20150618-zinn-de-brink.jpg

Begin 2013 is de oude huisvesting gesloopt. Daarvoor in de plaats is een prachtig, modern woonzorgcentrum voor ouderen met een zorgvraag gekomen. Het hoofdgebouw van De Brink bestaat uit een ruim restaurant, 87 zorg- en huurappartementen en een parkeergarage. De ontvangstruimte heeft een stijlvolle vide met een mooie lichtinval. De moderne, ruime appartementen zijn gericht op woonplezier en comfort voor ouderen.

 

De bouwkundige werkzaamheden zijn uitgevoerd door Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf, de installatietechniek door HOMIJ. Bij de realisatie van de installaties is speciaal rekening gehouden met het voorkomen van legionella. Tot de installaties die gerealiseerd zijn behoren onder meer; drinkwater, ventilatie, verwarming, kracht- en zwakstroom en regeltechniek.