Zoeken

Realisatieovereenkomst hotel Scheveningen getekend

Inntel Hotels en VolkerWessels Vastgoed hebben de realisatieovereenkomst getekend voor een nieuw hotel aan het Noordelijk Havenhoofd te Scheveningen. Het 3*** plus hotel met uitzicht op zee bestaant uit ruim 200 kamers, met op de bovenste etage wellnessfaciliteiten.

scheveningen 1.png
Inntel VWV 1.jpg

Herontwikkeling Noordelijk Havenhoofd

De bouw van Inntel Hotels Scheveningen maakt onderdeel uit van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen. Dit gebied wordt de komende jaren getransformeerd naar een modern en duurzaam bedrijfsterrein voor het Viscluster aan de 1e Visserijhaven. Aan de strandzijde komt een leisuregebied te liggen, waar Inntel Hotels Scheveningen een belangrijk onderdeel van is.

Ontwerp

Het hotel is een ontwerp van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam. De inspiratie voor de vorm van het gebouw komt van het telkens wisselende profiel van zeil(bot)en. De trapeziumachtige grondvorm is in verschillende richtingen afgesneden en opgetild waardoor een dynamisch volume ontstaat. Dit effect wordt versterkt door gebouwhoge driehoeken, waarin de richting van de gevel verandert.

Start eind 2014

Na het ondertekenen van de samenwerking tussen VolkerWessels Vastgoed, de gemeente Den Haag en het Viscluster in november 2013, is met deze overeenkomst een belangrijke stap voorwaarts gezet in de gebiedsontwikkeling Noordelijk Havenhoofd. De eerste paal van het hotel gaat naar verwachting eind 2014 de grond in. De bouw is in handen van Boele & van Eesteren, HOMIJ verzorgt de technische installaties.