Zoeken

Saxenburgh Medisch Centrum opgeleverd

In twee jaar tijd heeft Ontwikkelcombinatie Vechtdal (een samenwerking tussen Goossen Te Pas Bouw en Dura Vermeer Bouw Hengelo) op ca. 15.500 m² vloeroppervlak een compact ziekenhuis gebouwd. De realisatie van de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties van dit project lag in handen van HOMIJ Technische Installaties. Het overdrachtsdocument is ondertekend door Wouter van der Kam (bestuursvoorzitter Saxenburgh) en Henk Pluimers en Dinand van den Berg (directie OCV). Vanwege de coronamaatregelen waren alle teamleden digitaal aanwezig bij het tekenmoment.

hardenberg---medisch-centrum-vechtdal-0005_49620867398_o.jpg

Het nieuwe ziekenhuis aan de Jan Weitkamplaan vervangt het Röpcke-Zweers Ziekenhuis, dat gebouwd is in 1969. Opdrachtgever Saxenburgh Groep heeft ervoor gekozen om een compact en duurzaam gebouw te realiseren. IAA Architecten uit Enschede heeft het nieuwe compacte en duurzame ziekenhuis ontworpen. HOMIJ heeft veel ervaring met het bouwen van technische installaties in ziekenhuizen en zorggebouwen. Juist in complexe omgevingen komt de brede kennis tot zijn recht die we binnen HOMIJ hebben.

W-installaties

De gerealiseerde werktuigbouwkundige installaties bestaan uit een perslucht- en vacuüminstallatie, medische gassen, sanitair, vloerverwarming in het atrium, fan coil units voor koeling in specifieke warme ruimten en extra dikke radiatoren in de behandel- en patiëntenkamers om een energiezuinige lage temperatuurverwarming te realiseren.

E-installaties

Elektrotechnische voorzieningen die HOMIJ heeft uitgevoerd zijn onder meer: alle stroomvoorzieningen door het hele ziekenhuis, aarding in de medische ruimten en bliksembeveiliging, toegangscontrole, camerasysteem, brand- en ontruimingsinstallatie, bedwandpanelen, verpleegoproepinstallatie, LED-verlichting met KNX-systeem en noodverlichting.