Zoeken

Sleutel nieuw gemeentehuis Westland overgedragen aan gemeente

Wethouder Bram Meijer van de gemeente Westland heeft op 3 juli de sleutel van het nieuwe gemeentehuis ontvangen uit handen van directeur Piet van Hoeven van consortium De Groene Schakel. Dit betekent dat de gemeente nu kan gaan proefdraaien met de ICT-voorzieningen en de organisatie- en dienstverleningsprocessen.

Gemeentehuis Westland - overhandiging sleutel.jpg

Vanaf 28 augustus kunnen inwoners in het gemeentehuis aan de Verdilaan in Naaldwijk terecht voor hun paspoort, rijbewijs of andere producten en diensten. De medewerkers van de gemeente hebben hun werkplek vanaf dat moment in het kantoorgebouw aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. 

Fotografie: Lukas van der Wee | cepezed

 

Wethouder Meijer is tevreden. “De bouw van beide panden heeft ongeveer 13 maanden in beslag genomen. Door alle partijen is keihard gewerkt om de sleuteloverdracht volgens planning op 3 juli te laten plaatsvinden. Het is een mooie prestatie dat dit is gelukt. Net als na de oplevering van een woning wordt de komende weken nog een aantal kleine gebreken hersteld.”

Eerste paal

Na jaren van discussie nam de gemeenteraad in december 2012 het besluit om aan de Verdilaan een publieks- en bestuurscentrum neer te zetten en aan de Laan van de Glazen Stad een kantoorgebouw voor medewerkers. Na een aanbesteding werd de opdracht om het nieuwe gemeentehuis te bouwen in augustus 2015 gegund aan consortium De Groene Schakel, bestaande uit VolkerWessels ondernemingen Boele & van Eesteren, HOMIJ Technische Installaties en PCH Dienstengroep. Het ontwerp is van architectenbureau cepezed. Westlandse bedrijven die deel uitmaken van het consortium zijn Priva, Schwagermann en Elektravon. Op 18 mei 2016 werd van beide panden de eerste paal de grond in gedraaid.