Zoeken

The Edge 's werelds meest duurzame kantoorgebouw

The Edge, het nieuwste kantoorgebouw ontwikkeld door OVG Real Estate, is door BREEAM beoordeeld met de kwalificatie ‘Outstanding’. Door het gebruik van slimme technologie behaalde het kantoorgebouw van 40.000 m2 een score van 98,36 %. De bouw is gerealiseerd door G&S Bouw, de installaties in combinatie door De Bosman Bedrijven en HOMIJ Technische Installaties.

0011.jpg

Dit nieuwe pand aan de Zuidas in Amsterdam is het meest innovatieve en meest duurzame kantoorgebouw ter wereld. Van ontwerp tot en met positionering ten opzichte van de zon en inrichting: met alles is rekening gehouden.

Verlichting gekoppeld aan IT-netwerk

Het verlichtingssysteem is op maat gemaakt. Zesduizend led-verlichtingsarmaturen worden gevoed met Power over Ethernet (POE). Elk afzonderlijk armatuur heeft sensoren voor beweging, licht, temperatuur en infrarood. Door de koppeling met het IT-netwerk ontstaat een unieke verzameling van data ten behoeve van monitoring en analyse. Tevens is elk armatuur afzonderlijk aan te sturen.

Atrium

Het fraai vormgegeven atrium is het hart van het gebouw. Het bovenste deel van het atrium wordt gevoed met retourlucht vanuit de kantoren. De lucht stijgt op en na het passeren van twee warmtewielen verlaat de lucht het gebouw. Tegelijkertijd wordt op de begane grond verse geconditioneerde lucht ingeblazen. Het atrium heeft hierdoor een prettig binnenklimaat en maakt het een ontmoetingsplek voor de aanwezige medewerkers.

Breeam-NL Outstanding

In The Edge zijn diverse nieuwe technologieën met elkaar verbonden. Het gebouw is uniek in z’n soort en niet alleen goed voor de gebruikers, maar ook voor de omgeving. Niet voor niets is het gebouw beloond met het hoogst haalbare Breeam-NL certificaat: “Outstanding”.