Zoeken

The Market Hotel Groningen opgeleverd

Met de opening van The Market Hotel is de Grote Markt in Groningen sinds 1 mei een pareltje rijker. Deze week is deze nieuwste editie van WestCord Hotels opgeleverd. Het hotel biedt prachtig uitzicht op de Grote Markt en de Nieuwe Markt die achter het gebouw gerealiseerd wordt en het nieuwe Forum. 

Buitenkant Market Hotel Groningen met Markttoren
Buitenkant Market Hotel Groningen met Markttoren

Dit hotel is in opdracht van VolkerWessels Vastgoed bouwkundig gerealiseerd door Rottinghuis' Bouwbedrijf en installatietechnisch door Homij. Het ontwerp is van Thomas Müller | Reimann Architekten i.s.m. De Zwarte Hond.

 

Het prachtige hotel heeft op de begane grond een Grand Café met terras, bar, lobby, bakkerij en keuken en biedt circa 120 kamers verdeeld over zes bouwlagen. Daarnaast is er een kelder met daarin de voorbereidingskeuken, sanitair, personeelsruimte en technische ruimten. De luchtbehandelingskasten bevinden zich op de vijfde en zesde verdieping. Bovenop het gebouw bevindt zich een dakterras.

Aardbevingsbestendig en all-electric (gasloos)

Het gebouw is gasloos, de opwekking van warmte en kou voor verwarming, koeling en warm tapwater gebeurt door middel van warmtepompen. Het klimaat in de hotelkamers wordt middels een hybride VRF-systeem (Variable Refrigerant Flow) gerealiseerd. Dit systeem zorgt voor de verwarming en koeling.

 

In het ontwerp zijn diverse aardbevingsbestendige maatregelen genomen zoals halve meter dikke prefab betonnen wanden die zorgen voor de stabiliteit van het gebouw tijdens aardbevingen. Daarnaast worden er op elke verdieping gewapende prefab metselwerk elementen aangebracht.