Zoeken

Veilig werken bij het AMC

Installaties aanleggen en onderhouden in de zorgsector is een vak apart. Een zorgomgeving is 24 uur per dag, zeven dagen per week in bedrijf en vraagt een specifieke aanpak met veel aandacht voor veiligheid. Bijvoorbeeld het vrijhouden van vluchtroutes, rekening houden met onder- en overdruk gebieden, gecontroleerd in- en uitschakelen van luchtbehandeling en elektra en het voorkomen van stof en geluidsoverlast.

20160128-veilig-werken-amc.jpg

Jaarlijkse veiligheidsbijeenkomst

Om veiligheid continu aandacht te geven organiseerde het AMC op 28 januari 2016 haar jaarlijkse veiligheidsbijeenkomst voor aannemers en (technische) dienstverleners. Voorafgaand aan de bijeenkomst is alle deelnemers gevraagd verbeterpunten in relatie tot veiligheid in te dienen. Tijdens deze bijeenkomst presenteerde Donald Huigen (Hoofd Exploitatie AMC) de ingediende verbeterpunten.

20160128-veilig-werken-amc-veiligheidsbijeenkomst.jpg

Continu verbetering van veiligheid

“We hebben altijd in ons achterhoofd dat we werken in een medische omgeving. Natuurlijk hebben wij daarbij veiligheid hoog in het vaandel staan. Niet alleen die van onze medewerkers, maar ook die van de zorginstelling en uiteraard de patiënten”, vertelt Timo van Rosmalen van HOMIJ over zijn werk bij het AMC. “Daarbij kijken wij altijd naar verbetering. Voor het AMC hebben we onder meer voorgesteld om een uniform protocol omtrent werkplannen te hanteren. Die suggestie wordt nu door het AMC opgepakt. Zo is HOMIJ het AMC niet alleen op technisch vlak van dienst, maar wordt ook actief bijgedragen aan veilig werken bij het AMC.”