Zoeken

Verbeteren binnenklimaat gymnasium Leeuwarden

Vandaag is Homij gestart met het verbeteren van het binnenklimaat voor het Christelijk Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden. Tegelijkertijd ligt bij dit project de nadruk op het verbeteren van de energieprestatie.

20210712 beyers naudé.jpg
20210712 beyers naudé.jpg

Na een aanbestedingstraject begin 2021 is deze opdracht door CVO Noord- en West-Fryslân gegund aan Homij. In de tussentijd is het voorlopig ontwerp uitgewerkt naar een uitvoeringsgereed ontwerp. Ook zijn de voorbereidingen getroffen en is een gedetailleerde planning gemaakt om deze werkzaamheden in de zomerperiode te volbrengen.

 

Het gebouw van Gymnasium Beyers Naudé bestaat uit drie delen met bouwjaren tussen 1922, 1995 en 2005. In het gebouw voldoet de luchtkwaliteit niet, grotendeels wordt geventileerd met te openen ramen. 

Om het binnenklimaat te verbeteren (cf. Frisse Scholen B) worden twee luchtbehandelingskasten geplaatst, uiteraard incl. luchtkanalen en roosters. Tot de scope van het werk behoren ook de regelinstallatie, data-installatie, (led)verlichtingsinstallatie en bijbehorende bouwkundige werkzaamheden. De bouwkundige werkzaamheden worden uitgevoerd door Visser & Smit Bouw.