Zoeken

Verbouw Parkstadgebouw Heerlen in sneltreinvaart naar SSC

In opdracht van Gemeente Heerlen wordt de komende maanden het voormalige Parkstadgebouw in Heerlen verbouwd tot Shared Service Center Zuid-Limburg (SSC-ZL). Eind 2016 zal het in gebruik genomen worden.

20160913-cbsweg-heerlen.jpg
20160913-cbsweg-heerlen.jpg

Gezond binnenklimaat en verduurzaming

Het gebouw wordt de komende maanden volledig intern gestript en opnieuw ingedeeld. Bovendien vindt een aantal cosmetische ingrepen plaats, zodat de uitstraling weer aan de eisen van de huidige tijd voldoet. Installatietechnisch wordt gezorgd voor een gezond binnenklimaat en verduurzaming door onder meer gebruik van duurzame warmte en koude.

Hiervoor wordt een aansluiting gerealiseerd op mijnwater. Met mijnwater wordt het gebouw op duurzame wijze verwarmd en gekoeld. Deze techniek is eerder toegepast in Heerlen bij het project MFA Bekkerveld.  

De opdracht voor de verbouwing van het Parkstadgebouw is door Gemeente Heerlen verstrekt aan Grausbouw B.V. voor het bouwkundige, HOMIJ voor de elektrotechnische installaties, Stewitech voor de werktuigbouwkundige installaties en Mijnwater BV voor de levering van warmte en koude.