Zoeken

VolkerWessels bouwt Westluidense Poort Tiel

Een nieuwe mijlpaal in de ontwikkeling van de Westluidense Poort in Tiel is bereikt. Op 12 september 2013 hebben de gemeente Tiel en VolkerWessels hun handtekening gezet onder het contract waarmee de definitieve gunning voor de ontwikkeling van de Westluidense Poort is bekrachtigd.

WLP_rotonde_130902.jpg
WLP_rotonde_130902.jpg

De Westluidense Poort bestaat uit een cultuurgebouw met cultuurplein, woningen en een ondergrondse parkeergarage. Met de ontwikkeling van de Westluidense Poort tot cultureel kwartier investeert Tiel in haar toekomst als aantrekkelijke stad voor de eigen inwoners, bezoekers, nieuwe inwoners en bewoners van Rivierenland.

 

De Westluidense Poort wordt hét podium van en voor de stad en de regio. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, muziek maken, dansen, toneel spelen, cursussen, lezingen en debatten volgen en informatie halen. Naast het cultuurgebouw met een cultuurplein versterken ook de bouw van stadswoningen en appartementen (met op de begane grond ruimte voor commerciële activiteiten) en een ondergrondse parkeergarage de aantrekkelijkheid van het gebied. De parkeergarage, voor auto's en fietsen, zorgt voor een optimale bereikbaarheid van het gebied en biedt een parkeergelegenheid die niet meer afhankelijk is van hoogwater en evenementen.

 

VolkerWessels is verantwoordelijk voor ontwerp, bouw, onderhoud en facilitaire dienstverlening van het nieuwe visitekaartje van de stad. Met de ontwikkeling is een bedrag gemoeid van 43 miljoen euro. Hiervan draagt de provincie Gelderland 5 miljoen euro bij in het kader van het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid.

 

De bouwvoorbereiding staat gepland voor begin 2014. De bouw duurt ongeveer twee jaar. De verwachte oplevering van het cultuurgebouw, parkeergarage en openbare ruimte is eind 2016.

 

Samenwerking

De Westluidense Poort wordt ontwikkeld in samenwerking met Facilicom Services Group, De Zwarte Hond, Peutz, Pieters Bouwtechniek en Techniplan. Het VolkerWessels consortium onder leiding van KondorWessels Projecten en Archiment bestaat verder uit Van Bergen Bouw en Ontwikkeling, Van Hattem en Blankevoort, HOMIJ Technische Installaties en Gebr. Van Kessel.