Zoeken

Voorgenomen gunning nieuwe gerechtsgebouw Breda

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft, in opdracht van de Raad voor de rechtspraak en het College  van procureurs-generaal, het voornemen om het consortium InBalans aan te wijzen als geselecteerde inschrijver voor het nieuwe gerechtsgebouw Breda. De definitieve gunning is gepland op donderdag 23 april 2015.

IN BALANS.jpg

Aansprekend

Het gaat om een aansprekend, eigentijds gebouw waarin een aantal ogenschijnlijk tegenstrijdige eisen worden verenigd: een samenhangend geheel van drie voor het publiek afzonderlijk herkenbare organisaties, gezagwekkend maar tegelijk ook toegankelijk in een veilige omgeving.

Synergievoordelen

In het nieuwe gerechtsgebouw neemt naast de rechtbank en het Openbaar Ministerie ook de Raad voor de Kinderbescherming zijn intrek. Drie organisaties onder één dak, goed bereikbaar voor de burger en de medewerkers, met uitnodigende faciliteiten zoals spreekkamers, overlegplekken en een koffiecorner. Het delen van een gebouw en faciliteiten zoals de portier, beveiliging, vergaderfaciliteiten en catering levert synergievoordelen op. Om de onafhankelijkheid te waarborgen, zullen de kantoorruimtes van de drie organisaties gescheiden worden ondergebracht. Na een centrale entree met een aantal gezamenlijke faciliteiten hebben de drie organisaties ook ieder hun eigen publieksruimtes.

Pps-project

Het gerechtsgebouw wordt ontworpen, gerealiseerd en beheerd in een publiek-private samenwerking [pps] middels een DBFMO-contract. De opdracht heeft na de ingebruikname van het gebouw een looptijd van 30 jaar. Het nieuwe gerechtsgebouw opent in 2018 zijn deuren aan de Stationslaan.

logo-inBalans.jpg

InBalans

VolkerWessels Bouw- en Vastgoedontwikkeling, Facilicom PPS Contracten en Macquarie Capital Group sloegen de handen ineen voor de opgave PPS Gerechtsgebouw Breda. Zowel Facilicom als VolkerWessels zijn familiebedrijven waarbij een scope van 30 jaar uitstekend past. Samen met een grote club gerenommeerde adviseurs, hebben zij samengewerkt binnen het consortium InBalans. De Architekten CIE, heeft in samenwerking met Architectenbureau Paul de Ruiter, interieurarchitect Sevil Peach en Karres en Brands Landschapsarchitecten het ontwerp gemaakt. Visser & Smit Bouw zal de realisatie voor haar rekening nemen. Arup, Imtech Building Services en HOMIJ Technische Installaties zijn verantwoordelijk voor het installatietechnische ontwerp en de realisatie hiervan. Facilicom Bedrijfsdiensten zal gedurende de 30 jaar de facilitaire dienstverlening faciliteren.