Organisatie & Historie - Homij icon-arrow-right
HomeOns DNA ...Organisatie & Historie

Organisatie & Historie

Onze reguliere vestigingen bieden alle diensten op het gebied van installatietechniek. Homij Grote Projecten is gespecialiseerd in complexe en grootschalige projecten, onder deze vestiging valt ook de eigen prefab-werkplaats. Homij Networks is gespecialiseerd in de aanleg van datanetwerken (passief en actief). VolkerWessels Vastgoedbeheer levert integrale onderhoudsdienstverlening (incl. bouwkundig onderhoud). Dubotechniek ontwikkelt, realiseert en exploi­teert innovatieve en duurzame energiesystemen zowel voor de woningbouw als utiliteitsbouw.

20220425 organogram Homij.JPG

Met een sterke decentrale structuur sluit Homij aan bij de moderne markt. Tegenwoordig zien wij steeds meer integrale activiteiten zoals de DBFMO-contractvorm en Design & Construct. Steeds vroeger in het proces wordt gekeken naar exploitatie en meerjarig beheer en onderhoud. Voor al uw vragen op het gebied van technische dienstverlening, inclusief beheer & onderhoud, zijn wij u graag van dienst.

Historie

Homij Technische Installaties mag zich rekenen tot de oudste organisaties in Nederland. Het bedrijf is opgericht in 1882 en is sinds de oprichting meegegroeid met de snelle technische ontwikkelingen. Het succes van de organisatie is te danken aan tijdig meebewegen met de marktvraag, kennis en expertise van ruim 700 medewerkers en het vermogen om de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en regeltechniek naadloos te integreren. 

 

Geschiedenis in vogelvlucht

1865 - Oprichting Mijnssen & Co. - elektrotechnisch installatiebedrijf
1882 - Oprichting Van Heemstede Obelt - loodgietersbedrijf
1969 - Ontstaan Van Heemstede Obelt - Mijnssen - HOMIJ
1990 - HOMIJ Technische Installaties onderdeel van Koninklijke Volker Stevin
1997 - Fusie Koninklijke Volker Stevin en Kondor Wessels
2002 - Introductie handelsnaam VolkerWessels

2011 - Overname IT2 Installatiegroep

2015 - Uitbreiding activiteiten segment "Zorg"

2022 - Aanpassing handelsnaam naar Homij

Op weg naar 140 jaar Homij

Wat heeft Theodorus van Heemstede Obelt betekend in Nederland in een tijd die wij allen niet hebben meegemaakt?

Lees meer
+