Zoeken
Buitenkant Anna van Bueren gebouw Den Haag kikvorsperspectief

Anna van Buerengebouw

Nieuwbouw onderwijs en studentenwoningen

Nabij Den Haag CS is het Anna van Buerengebouw gerealiseerd. De bouw vond plaats op basis van een DBM-contract. In het project realiseerde Homij de elektrotechnische installaties. Na oplevering blijft Homij actief voor het volledige onderhoud aan gebouwgebonden installaties (E én W). Het meerjarig onderhoud wordt gedurende 20 jaar door Homij uitgevoerd.

Elektronische gemakken

Alle installaties en netwerken die je kunt bedenken, zitten in het pand, van het eigen UL beveiligingssysteem tot een CAI antennesysteem en van WIFI tot toegangscontrole. De grote collegezaal, het auditorium, is van alle (elektronische) gemakken voorzien. Het complex is gebouwd op de bestaande parkeergarage naast het centraal station.

Multifunctioneel

Vanwege het drukke binnenstedelijke karakter was een uitgekiend logistiek proces vereist. Dit en een zeer goede samenwerking tussen alle partijen heeft het mogelijk gemaakt dit gebouw, inclusief inbouwpakket voor woningen en onderwijs, binnen circa 19 maanden te realiseren. Het gebouw biedt ruimte aan diverse groeps- en individuele werkplekken, een bibliotheek, verschillende gemeenschappelijke lesfaciliteiten, een grote collegezaal en een restaurant, ook biedt het gebouw ruimte aan 396 volledig ingerichte studentenwoningen en een plint met een aantal commerciële ruimten. Het totale bruto-vloeroppervlak bedraag 23.500m2.