icon-arrow-right
HomeProjecten AFAS Experience Center

AFAS Experience Center

Leusden

Het AFAS Experience Center wordt een toekomstproof gebouw binnen onze steeds verder digitaliserende en verduurzamende samenleving. Het ontwerp is gebaseerd op de veranderde manier van werken, leren en verblijven. Alles is met elkaar geïntegreerd, net als de software van AFAS.

Het complex bestaat uit diverse gebouwen die met elkaar in verbinding staan, 62.000 m2 groot. Er komt een hoofdgebouw met tussengebouwen voor demonstraties, sport, opleidingen, studio’s, restaurant en een binnentuin. Daarnaast komt onder een halve glazen bol een apart en compleet professioneel theatergebouw met ruim 800 zitplaatsen voor eigen presentaties, bijeenkomsten en voor langlopende producties.

Installaties en Bouwfysica

In samenwerking met installatie adviseur Valstar Simonis en bouwfysica adviseur Peutz zijn voorstellen en bestekken gemaakt voor de installaties en de bouwfysica. Aan de hand van de uitgangspunten, maar ook sterk kijkend wat er verbeterd en geoptimaliseerd kan worden, wordt nu in samenwerking met Dura Vermeer het project gerealiseerd. 

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt binnen het totale ontwerp. Het AFAS Experience Center wordt zo optimaal mogelijk "duurzaam" ontwikkeld met de volgende uitgangspunten, waarbij rekening is gehouden met ecologische en milieu aspecten:

  • Zo goed als energieneutraal, geen gasaansluiting;
  • Groene sedumdaken, akoestich 100% recyclebaar vilt klimaatplafondsysteem;
  • Smart Buildingprincipes met inzet van sensoren;
  • Zonnepanelen, klimaatplafonds, warmtewisselaars, warmtepompen, led verlichting.

DLS

Het installatieconcept DLS® van HOMIJ maakt het dna van ieder gebouw compleet. DLS® is een integraal installatieconcept. Het combineert elektrotechnische en werktuigbouwkundige voorzieningen. De integraliteit uit zich al in de ontwerpfase, zo gaat DLS® naadloos mee in een BIM-ontwerpproces. Tijdens de bouw wordt gebruik gemaakt van prefabricage. HOMIJ werkt met DLS® direct achter de bouwers aan.

 

Het gebouw is uitgerust met zonwerende beglazing en klimaatplafonds. Andere duurzame kenmerken zijn: zeer energiezuinige verlichting (6 W/m2), CO2-gestuurde ventilatie en warmtekoude-opslag. Het AFAS gebouw is volledig in BIM gemodelleerd en opgeleverd conform LOD 400. Dit betekent dat het model metrisch juist is en dat wijzigingen en revisies zijn bijgewerkt in het model.

Volg de bouw live

Via deze link kun je de bouw via webcam live volgen.

Feiten & cijfers

+