Goede Doelen Loterijen - HOMIJ Technische Installaties
HomeProjecten Goede Doelen Loterijen

Goede Doelen Loterijen

Amsterdam

Goede Doelen Loterijen krijgt een nieuw kantoor aan de Zuidas in Amsterdam. Het bestaande pand wordt compleet gerenoveerd. De ruim 500 werknemers van de drie loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij) komen in het vernieuwde pand te werken. Het ontwerp is van architectenbureau Benthem Crouwel, bekend van onder meer Station Rotterdam Centraal en het Stedelijk Museum in Amsterdam. HOMIJ realiseert de technische installaties in het gebouw. 

Duurzaamheid

De opdrachtgever heeft de wens om het gebouw zo duurzaam mogelijk te maken. Zo wordt het hoogst haalbare duurzaamheidslabel BREAAM-outstanding nagestreefd. Dit betekent dat er niet alleen rekening wordt gehouden met duurzaamheidsaspecten in het ontwerp van het gebouw, zoals CO2-uitstoot, maar ook dat er onder andere rekening wordt gehouden met gerecyclede materialen in het bouwproces en de logistiek.

 

Het pand kenmerkt zich door een glasgevel en een bijzonder bladerdak dat regenwater verzamelt voor gebruik in het pand, maar ook hoog-rendement zonnepanelen heeft. Mede door deze toepassingen verbruikt het pand straks ruim 80% minder energie dan een standaard nieuw gebouwd kantoorpand. In het gerenoveerde gasloze pand komen ook een studio en een auditorium. 

 

+