NCIA

Den Haag

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf realiseert Bouwcombinatie NCIA, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw, de nieuwbouw en renovatie van het NATO Communications and Information Agency (NCIA). De technische installaties in het gebouw worden gerealiseerd door HOMIJ. Op 22 mei 2017 is de start van de bouw officieel gevierd tijdens de 'Ground Breaking Ceremony'.

NCIA is een agentschap van de NAVO met als taken ICT-dienstverlening en ondersteuning in communicatie. De huidige huisvesting aan de Oude Waalsdorperweg te Den Haag biedt niet meer genoeg ruimte. Daarnaast is het pand toe aan een grondige renovatie.

Nieuwbouw & renovatie

Het gebouw krijgt een extra etage en er komt er een nieuw bouwdeel aan de voorkant bij. Ook wordt het terrein vergroot en komen er meer parkeerplaatsen. De nieuwbouw krijgt een omvang van circa 11.000 m². Bijzonder in het ontwerp zijn de keramische borstweringen in de gevels, die zijn vormgegeven als de NAVO-ster. De renovatie van het huidige pand beslaat circa 13.500 m².

 

Het kantoor van NCIA wordt gerealiseerd in een voor Boele & van Eesteren | Visser & Smit Bouw bekende omgeving; eerder realiseerden zij gezamenlijk het International Criminal Court (ICC) dat eveneens gelegen is aan de Oude Waalsdorperweg. Ook voor ICC realiseerde HOMIJ de technische installaties.

Gefaseerde bouw

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd. In het voorjaar van 2017 is BC-NCIA gestart met de realisatie van fase 1, de nieuwbouw. De renovatiewerkzaamheden starten zodra de nieuwbouw is afgerond. De eindoplevering staat gepland voor medio 2019.

Feiten & cijfers

+