Zoeken
Sittard - Hilton 0426.jpg

DoubleTree Hilton Sittard

Transformatie voormalig college tot luxe hotel

Het voormalige Bisschoppelijk College Sint Jozef aan de Parklaan in Sittard is omgetoverd tot een prachtig momumentaal pand uit 1908, waarin nu het DoubleTree Hilton Hotel in is gevestigd. DoubleTree is een fabuleus hotel, waar de sfeer en authenticiteit uit het verleden op een fantastische manier zijn gematcht met de techniek en het comfort van nu. Een topprestatie, die voor Homij in de bouwvak van 2020 begon.

Complexe uitgangssituaties

Het gebouw is een monumentaal pand uit 1908. Elke ruimte, hoek of aansluiting is anders. Er zit geen repeterende factor in en er gelden strenge geluids- en brandwerendheidseisen. Kamerscheidende wanden kon Homij nauwelijks benutten en de brandwerende plafonds werden dichtgestuct, zodat Homij er niet meer bij kon. Hoe krijg je dan de installaties op een nette manier in het gebouw? De enige plek voor een techniekruimte was de kelder. Wie nu in de 1,80 meter hoge kelder komt ziet een spectaculair stelsel van zo'n 40 schachten, kabelgoten en dozen waarin alle kanalen, leidingen en apparaten met elkaar verbonden zijn. 

Slimme oplossingen

Omdat de wanden en plafonds in de hotelkamers zoveel mogelijk vrij moesten blijven, is een groot deel van de elektrotechniek in een voorzetwand achter de bedden verwerkt. Deze bedwandpanelen en de technische componenten die daarin kwamen hebben we prefab met onze werkplaats geproduceerd: 180 sets voor 90 hotelkamers. De leidingen zijn in de nieuwe cementvloeren verwerkt. 

Sfeervolle verlichting

Homij heeft alle E en W-installaties in het opgeleverde hotel verzorgd: elektra, data, CAI, VRF-systeem, primaire warmwaterinstallatie, ventilatie, brandmelding, uitloopbeveiliging en voorzieningen voor CCTV. Maar de verlichting in en om het pand was de rode draad binnen het hele project. In zo'n prachtig pand wil je dat de verlichting volledig past bij de sfeer van het gebouw. Homij heeft zelfs meegedacht over de keuze van lampen en armaturen. De verlichting in de kamers, gangen en andere ruimten is enorm mooi en zorgt ervoor dat de authentieke details, zoals de bogen en het gekleurde metselwerk, prachtig uitkomen. Buiten accentueert de verlichting de monumentale gevel en het groen eromheen.