Zoeken
Tilburg - Fontys Stappegoor P8 0073.jpg

Fontys Stappegoor-P8

Nieuwbouw onderwijsgebouw

Op de Tilburgse campus Stappegoor is naast onderwijsgebouw P1 een nieuw onderwijsgebouw met een oppervlakte van ca. 9.200 m2 gerealiseerd, waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staat. Het is een duurzaam gebouw, op het gebied van energiegebruik en materialen. Het ontwerp is gemaakt door Paul de Ruiter architects. Het werk is gegund aan Heerkens van Bavel (bouwkundig aannemer), Kuijpers (elektrotechnisch installateur) en Homij (werktuigbouwkundig installateur).

Typisch Fontys-onderwijsgebouw

Eind 2019 heeft Fontys Hogeschool ICT en Fontys Academy for Creative Industries haar intrek genomenin het prachtige gebouw. Een nieuwe studie- en ontmoetingsplek voor zo’n 3.500 studenten. Het is een typisch Fontys-onderwijsgebouw. Het pand heeft drie verdiepingen en een grote open ruimte op de begane grond. Deze zijn flexibel in te delen als de didactiek van de opleiding hierom vraagt, of als andere opleidingen of diensten erin willen. Daarnaast is het nieuwe leren/het nieuwe werken geïntroduceerd. Bij de ontwikkeling van het programma betrok Fontys ook de studenten van deze opleidingen. Zij zijn erg enthousiast over hun nieuwe huisvesting.

Energielabel A++++

Fontys streeft naar een energielabel A++++. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het toepassen van (buiten)zonwering, ledverlichting en lichtafhankelijk gestuurde verlichting.