Zoeken
Maasbracht - Gemeentehuis Maasgouw0394.jpg

Gemeentehuis Maasgouw

Nieuwbouw en renovatie

Integrale aanbestedingen zijn een trend. Toch zijn er opdrachtgevers die het bouwkundig, elektrotechnisch en werktuigbouwkundig deel juist graag los aanbesteden. In Maasgouw gaven ze de installateur zelfs extra bouwkundige verantwoordelijkheid. Met maximale synergie tot gevolg.  

Sparingen

Een bijzonder aspect bij de aanbesteding was dat de directievoerder extra bouwkundige taken aan Homij toevertrouwde. Homij was ook verantwoordelijk voor de uitvoering van de sparingen en het brandwerend en geluidwerend dichten ervan. Dit ligt normaal bij de aannemer, omdat er later wijzigingen worden aangebracht. Homij heeft dit helemaal geëngineerd en constructief laten checken, waarna de sparingen werden uitgevoerd. Het betreft een min of meer reguliere installatie, maar wel één project dat heeft bewezen dat bouwpartners, ook bij gescheiden aanbesteding, door hun kennis en kunde samen maximale synergie voor de klant kunnen bereiken.

Het “Maasgouwse werken”

Homij heeft in opdracht van Gemeente Maasbracht de elektrotechnische installaties ten behoeve van de verbouwing van het bestaande gemeentehuis te Maasbracht, Markt 36, met een gedeeltelijke nieuwbouw gerealiseerd. Het “Maasgouwse werken” is een uitwerking van “het nieuwe werken” en is gebaseerd op de functies van de gemeentelijke organisatie met openbare functies (publieksplein en raadszaal) alsmede de kantoorfuncties met overleg faciliteiten. Dit multifunctionele gebouw heeft een oppervlak van ca. 4.750 m2 BVO, inclusief 650m2 BVO nieuwbouw.

Installaties

Homij was verantwoordelijk voor de realisatie van de elektrotechnische gebouwgebonden installaties, waaronder krachtstroom, verlichting, data, toegangscontrole, inbraakbeveiliging, cameratoezicht, video-intercom, brandmelding en bliksembeveiliging. Bij de realisatie heeft duurzaamheid een grote rol gespeeld. Het gebouw is onder meer voorzien van ledverlichting en pv-panelen. 

De bouwkundige werken zijn uitgevoerd door Maasveste Berben Bouw B.V. en de werktuigbouwkundige werken door Breman Utiliteit Zuid B.V.