Zoeken
0007.jpg

Gemeentehuis Peel en Maas

Gemeentehuis met energielabel A++++

De verbouwing van het gemeentehuis in de gemeente Peel en Maas is voltooid. Het Huis van de Gemeente is aan de noord- en zuidzijde voorzien van een uitbreiding met transparante glazen gevels. Het bestaande gebouw is compleet gestript aan de binnenzijde (behoudens de historische kern) en deels aan de buitenzijde. Het hele gebouw heeft een compleet nieuwe indeling met eveneens een nieuwe installatietechniek en een nieuwe dakafwerking. Het Huis van de Gemeente is een publiekstoegankelijk gebouw, waarin zowel de gemeentelijke diensten zijn gehuisvest als de bibliotheek.   

Duurzaamheid met energielabel A++++

Tijdens het bouwen van het gemeentehuis heeft de gemeente Peel en Maas ervoor gekozen zo duurzaam mogelijk te bouwen. Zo is er gekozen voor zonnepanelen op het dak, na-isolatie, HR+++ glas en maakt het Huis van de Gemeente gebruik van de innovatieve mogelijkheden van ijsverwarming (phase change material) en PV-panelen. De geïnstalleerde PV panelen hebben een totaal vermogen van meer dan 120 kWp. De panelen zijn opgesteld op een plat dak op metalen frames waarbij is gelet op maximale zon inval op de panelen. Deze technieken hebben ertoe bijgedragen dat het Huis van de Gemeente een zeer duurzaam gebouw is, met een A++++ energielabel.

Meerjarig prestatiegericht onderhoud

Homij was verantwoordelijk voor uitwerking van het bestek en de realisatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. Aansluitend is gestart met de uitvoering van meerjarig prestatiegericht onderhoud.