Zoeken
0581.jpg

Heerema - Vondellaan 47

BREEAM excellent kantoorgebouw

Duurzaam ontwikkelen is tegenwoordig geen vraag, maar een vereiste. Om onze toekomst te garanderen moeten we anders omgaan met schaarse grondposities, grondstoffen en materialen. Het gaat om hergebruik, lease van materialen en gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Vondellaan 47 is hiervan een positief voorbeeld.

BREEAM Excellent

Op deze centrale plek, dicht bij de snelweg A44 met uitstekende openbaar-vervoer mogelijkheden op loopafstand, staat een nieuw, markant gasloos kantoor met BREEAM Excellent. Het bijna 20.000 m2 grote pand met eigen parkeergebouw kenmerkt zich door veel glas, groen en flexibele indelingsmogelijkheden. Het project is ontwikkeld door Delta Development Group en VolkerWessels, gezamenlijk verenigd in Vondellaan 47 b.v. Deze ontwikkelingscombinatie bundelt een breed kennisplatform op het gebied van duurzaam (her)ontwikkelen, met de slagkracht van bouwen volgens de circulaire economie. Het project is opgeleverd in 2015. Homij realiseerde alle technische gebouwgebonden installaties. 

Simulator

Uniek element in het project is een simulator die op een optimale manier de werking van de grootste drijvende kranen ter wereld kan nabootsen. Het iMax-achtige scherm van de simulator vormt een half ei, waarbij de persoon in de simulator omgeven is door beeld.