Zoeken
amsterdam---ijboulevard-0123_52616589182_o.jpg

IJboulevard in Amsterdam

Fietsenstalling voorzien van de modernste technieken

De nieuwe IJboulevard achter Amsterdam CS én de ingenieuze ‘drijvende’ fietsenstalling voor 4.000 fietsen is open. Homij Amsterdam tekende voor de technische installatie; Homij Networks regelde het datanetwerk en de camera-installaties.

Het nieuwe IJboulevard in Amsterdam is een toekomstbestendig, klimaatadaptief en extra ruim bemeten verblijfsgebied aan de achterkant van het Centraal Station. Het creëert extra ruimte op een uniek plekje dichtbij het water in Amsterdam, speciaal voor voetgangers en fietsers. Het beschikt over een ‘drijvende’ fietsenstalling voor 4.000 fietsen. 

Fietsenstalling

Er zijn twee hoofdentrees gerealiseerd en beide entreezones in de fietsenstalling hebben een extra hoog plafond gekregen. De ondergrondse stalling is ontworpen als verlengstuk van de openbare ruimte. Alles is gericht op doorstroming, veiligheid, maar ook op overzicht en gemak.

Wayfinding

Voor het makkelijk vinden van een vrije plek is 'Wayfinding' geïmplementeerd. Vergelijkbaar aan een autoparkeergarage, waarbij elke fietser meteen ziet waar nog plek is en waar niet. Om dit te registren is er om de vijf meter een camera geïnstalleerd. 

Logistieke stromen

Bij dit werk was het eigen transport een complicerende factor. Omdat er hartje stad Amsterdam gewerkt werd en de 'hub' van Homij aan de andere kant van het IJ gestationeerd was. Vanaf een ponton werden onze materialen dus één keer per dag aangeleverd. Op deze manier hebben we de logistieke stromen beperkt voor de omgeving.