Zoeken
Logo Inntel Hotels

Inntel hotels Den Haag Marina Beach

Een Architectonisch Meesterwerk

Op de kop van het Noordelijk Havenhoofd in Scheveningen prijkt het indrukwekkende Inntel Hotel Den Haag Marina Beach. Dit hotel, met een oppervlakte van circa 11.000 m², verdeeld over maar liefst 13 verdiepingen, omvat 226 kamers, een restaurant, een bar en wellness faciliteiten. De bouw werd eind 2020 voltooid, en in het voorjaar van 2021 opende het hotel zijn deuren voor gasten.

Zeilen in de wind

De architectuur van het hotel is geïnspireerd op de dynamiek van een zeilrace, met opbollende zeilen in de wind. Het restaurant op de begane grond biedt een terras met uitzicht op zee, terwijl de wellness faciliteiten zich op de bovenste verdieping bevinden, inclusief een zwembad en een dakterras met panoramisch uitzicht over de haven en de Noordzee. Het trapeziumvormige ontwerp, met gebouwhoge driehoeken, creëert een dynamisch volume waarin de gevelrichting verandert.

Realisatie

Het project is een ontwikkeling van VolkerWessels Vastgoed in samenwerking met gemeente Den Haag en is onderdeel van de herontwikkeling van het Noordelijk Havenhoofd. Het ontwerp komt van KCAP Architects & Planners en is geïnspireerd op het wisselende profiel van zeilboten. De installaties van het hotel waren in handen van Homij. De bouw is uitgevoerd door Boele & van Eesteren.

Technische installaties

De realisatie van de technische installaties in het hotel was een uitdaging, vooral vanwege de driehoekige vorm van het gebouw. De technische schachten in de kern van het hotel volgen dezelfde driehoekige vorm. Zo was er bijvoorbeeld een elektraschacht van 85 cm breed en 150 cm diep, maar vanwege de puntige vorm kon slechts de helft van deze ruimte daadwerkelijk worden benut. Het Homij-team moest slimme oplossingen bedenken om de railkoker, verdiepingsverdelers en aftakkasten in deze beperkte ruimte te plaatsen. Ook in de W-schacht was er weinig ruimte voor de wijde luchtkanalen op de bovenste verdiepingen.

Op het dak van Inntel Hotels Den Haag Marina Beach bevinden zich 16 VRF-units voor verwarming en koeling van de hotelkamers, evenals twee luchtbehandelingskasten voor ventilatie. Warm water wordt geleverd door boilers in de technische ruimte op de twaalfde verdieping. Cv-ketels zorgen voor de verwarming van de kantoren en de vloerverwarming op de begane grond. Een 1.000 kVA-transformator in de kelder levert stroom aan de hoofdverdeler, die via een railkoker de verdiepingen en technische ruimten van energie voorziet. Daarnaast heeft Homij ook de verlichting, brandmeld- en ontruimingsinstallatie, data-installatie en een CCTV-systeem gerealiseerd.

Innovatie en samenwerking

Het Inntel Hotel Den Haag Marina Beach is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een symbool van innovatie en samenwerking tussen bouwpartners. Het markeert het einde van de boulevard en de entree van de haven, en zal ongetwijfeld vele gasten verwelkomen die willen genieten van de unieke sfeer aan de kust van Scheveningen.