Zoeken
Buitenkant stadskantoor Level

Level

Nieuw kantoorpand met DLS

Dit project betreft de nieuwbouw van Level. Level is geen gewoon gebouw maar hét nieuwe gezicht van Leiden. Voor het gebouw heeft Homij de installaties ontworpen en gerealiseerd. De installaties zijn uitgevoerd volgens het DLS-concept van Homij. DLS blinkt uit in flexibiliteit, in dit multifunctionele gebouw biedt DLS een grote meerwaarde.  

Multifunctioneel

Level is een uniek tref- en schakelpunt waar heel veel samenkomt. Kijken en kopen. Genieten en genezen. Inspannen en ontspannen. Leren en werken. Kortom: een bijzondere combinatie van hotel, restaurant, revalidatiehotel, fitness, wellness resort, offices, shops, parking en het ROC Leiden. Het gebouw van circa 51.000 m2 met 13 bouwlagen bestaat uit:

  • kantoorruimten;
  • een zorghotel;
  • een commercieel hotel en wellness;
  • commerciële ruimten;
  • entree en verkeersruimten;
  • techniek en bergruimten;
  • een ondergrondse parkeergarage; en
  • een ondergrondse fietsenstalling.

De parkeergarage biedt ruimte voor circa 350 auto’s en is twee lagen ondergronds gerealiseerd.

Locatie

Het werk ligt in de binnenstad van Leiden tussen het Station Leiden Centraal en het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).  Daarnaast bevindt zich op korte afstand het Poortgebouw, een monumentaal pand. Het bouwterrein wordt enerzijds ingeklemd door een spoorlichaam met een tunnel en een stationsgebouw, anderzijds door een busbaan. Tijdens de realisatie waren de omliggende gebouwen in gebruik.

Installaties

Door de verschillende functies die het gebouw heeft met verschillende type gebruikers is er sprake van complexe integratie van bouwconstructie en technische installaties. Bij de wellness / fitness ruimtes zijn bijvoorbeeld complexe installaties aangebracht, waaronder een zwembad. Daarnaast heeft het revalidatie –en zorghotel een optimaal klimaat om te revalideren en te herstellen. De warmtekoude-opslag met warmte pomp is ook een voorbeeld van de complexe integratie. Het gebouw is 28% energiezuiniger dan wettelijk verreist en heeft een gemiddelde EPC waarde van 0.72.

Onderhoud

In opdracht van GREEN Real Estate B.V. voert VolkerWessels Vastgoedbeheer (onderdeel van Homij) meerjarige onderhoudswerkzaamheden uit in het kantoorgebouw LEVEL te Leiden. Deze werkzaamheden betreffen integraal onderhoud; bouwkundig, transport en alle gebouwgebonden installaties. De werkzaamheden worden uitgevoerd op basis van een meerjaren-onderhoudsplan. Hierbij is een prestatiegerichte overeenkomst gesloten waarin KPI's zijn benoemd o.a. : respons- en hersteltijden, wet- & regelgeving, planning en communicatie.

De werkzaamheden zijn gestart in maart 2012 zonder een bepaalde einde looptijd.