Zoeken
impressie_maggies_groningen-1200x400_c.jpg

Maggie's Center Groningen

Comfortabel zorgcentrum

Het eerste Maggie's Center van Nederland, een professioneel zorgcentrum voor kankerpatiënten en hun partners, familieleden en vrienden, wordt gebouwd in Groningen naast het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het zorgcentrum zal medio april 2024 officieel worden geopend.

Het doel van een Maggie’s Center is om een prettige plek te creëren waar je je thuis voelt en waar de architectuur bijdraagt aan het genezingsproces. De gedachte hierachter is dat de omgeving waarin mensen verblijven van invloed is op hun gezondheid; het gebouw als ‘Healing Environment’. Een zekere verlichting en verzachting is hierbij essentieel.

Voor het centrum in Groningen is een stelsel van uiteenlopende ruimtes bedacht waar patiënten, voor, tijdens of na de behandeling in het ziekenhuis zichzelf kunnen voorbereiden, kunnen bijkomen of praten. Architecte Marlies Rohmer en tuinarchitect Piet Oudolf hebben in hun ontwerp gebruik gemaakt van bepaalde elementen om een intieme, rustgevende sfeer te creëren, met veel natuurlijk licht.

Maggie’s Center bestaat straks uit een modern gebouw van twee verdiepingen dat wordt gebouwd volgens de nieuwste BENG eisen.

Duurzaam gebouw

Maggies Groningen is een duurzaam, gasloos, energieneutraal gebouw met groene daken, HR+++ glas, warmteterugwinning en een warmtepomp. Veel en regelbaar daglicht zet de toon. Daklichten brengen accenten aan in beleving. 

Bouwcombinatie Maggie's

Het project is gerealiseerd door de Bouwcombinatie Maggie’s. In deze samenwerking hebben vijf Groningse bouw- en installatiebedrijven de handen ineengeslagen om het project tot stand te brengen. De combinatie bestond uit:  (VolkerWessels) Homij Technische Installaties, Van Wijnen Groningen, BAM Bouw en Techniek, Trebbe, en Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf.