Zoeken
Mercedes hoofdkantoor Nieuwegein0346.jpg

Mercedes Benz Nederland

Renovatie hoofdkantoor

Het bestaande gebouw is volledig omgebouwd voor alle entiteiten van Mercedes-Benz Nederland tot een modern kantoorgebouw. Begin 2019 verhuisde het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland van Utrecht naar Nieuwegein. Wessels Zeist en Homij renoveerden dit eerste casco naar de huidige tijd en gaven het verder vorm op basis van gebruikerswensen. Het atrium is een uitgebreide ruimte geworden, met een luxe trap met tribunezitplaatsen en de uitgiftebar voor broodjes is een complete warme keuken geworden. 

Modern kantoorgebouw

In opdracht van Bouwbedrijf Wessels Zeist, met primaire opdrachtgever Mercedes Benz Nederland, is Homij verantwoordelijk geweest voor de realisatie van alle gebouwgebonden installaties en Homij Networks  voor de complete data- en telefooninstallatie, inclusief glasvezelbekabeling, toegangscontrole, inbraakdetectie, CCTV, intercom en buisinstallatie. De bestaande installaties in het vier verdieping tellende pand met een tweelagige parkeergarage waren twaalf jaar oud. De elektrische, werktuigbouwkundige en data-installaties zijn vrijwel volledig vernieuwd. Het nieuwe gebouw van Mercerdes Benz Nederland heeft een bvo van 12.815 m2 en omvat o.a. kantoorfunctionaliteit, bedrijfsrestaurant en vergader- en trainingsruimtes alsook een eigen parkeergarage.

Installaties

Voor de kantoren zijn verhoogde computervloeren aangebracht, waarin volledig stekerbare Qneqt installaties, met snoeren en kabeldozen, zijn aangelegd. In de koelplafondeilanden zijn ventilatie en ledverlichting inclusief aanwezigheidsmelders aangebracht. De installaties tussen de klimaatplafondeilanden zijn zichtbaar gebleven voor een industriële look. 

Parkeergarage

De ondergrondse parkeergarage, die uit twee lagen bestaat, is voorzien van ledverlichting. Daarnaast is de bestaande CO2/LPG-installatie met bijbehorende ventilatoren volledig vervangen. Om alle parkeerplaatsen te voorzien van een elektrische laadpaal is de luchtinstallatie naar de huidige eisen gebracht. De energie hiervoor wordt voorzien door twee 1.000 KVA trafo's, die in een aparte ruimte geplaatst is, waarin ook de NSA een plek heeft gekregen.