Zoeken
9559.1 Arnhem Musis.jpg

Musis Sacrum

Renovatie en nieuwbouw monumentaal pand

In opdracht van Gemeente Arnhem heeft Homij de installatietechniek gerealiseerd voor de renovatie en nieuwbouw van Musis Sacrum.

Renovatie en nieuwbouw

Voor de renovatie en nieuwbouw bestond Musis Sacrum uit een monumentaal hoofdgebouw en een aanbouw uit de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het contrast tussen deze bouwdelen was groot.

De grote concertzaal (Parkzaal) en de Muzenzaal hebben samen een maximale capaciteit van 2.600 personen (staanplaatsen), het maximale aantal zitplaatsen bedraagt ruim 1.700. De renovatie is er op gericht geweest om: (1) meer openheid en transparantie te creëren met een grote toegankelijkheid, (2) grotere functionaliteit kunnen bieden aanpassing van klimatisering, isolatie en akoestiek en (3) verbeterde routing/logistiek in het gebouw voor bezoekers, artiesten en medewerkers.

Om dit te bereiken is de achtereenvolgens de aanbouw gesloopt, heeft nieuwbouw plaatsgevonden en is het monumentale gedeelte gerenoveerd. Op basis van een UAV-gc contract is Homij verantwoordelijk geweest voor het ontwerp en realisatie van de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties.