Zoeken
Den Haag - NCIA_DSC8714151-2327x1552.jpg

NCIA

Nieuwbouw en renovatie

Het NATO Communications and Information Agency, kortweg NCIA, is het onderdeel van de NAVO dat ICT-gerelateerde services levert aan de aangesloten lidstaten. Het NCIA is wereldwijd op verschillende locaties gevestigd. Eén ervan bevindt zich in Den Haag.

Om NCIA in Den Haag te houden, moest er het nodige gebeuren aan het pand. Het was te klein om alle medewerkers te huisvesten en bovenal erg gedateerd. Het Rijksvastgoedbedrijf schreef een tender uit voor nieuwbouw en renovatie van het bestaande gebouw. De uitvraag was het uitwerken van een voorontwerp (van architect Harold Threels sr.) tot een uitvoeringsgereed ontwerp, bouwvoorbereiding en realisatie van het project. De opdracht is door het Rijksvastgoedbedrijf gegeven aan Bouwcombinatie NCIA vof, bestaande uit Boele & van Eesteren en Visser & Smit Bouw. Vanuit Bouwcombinatie NCIA vof zijn partners aangesloten; MVSA Architects voor uitwerking van het ontwerp en Homij voor ontwerp en realisatie van de technische installaties.

De uitbreiding van het NATO-complex bestond uit 11.000 m2 nieuwbouw, waar zich onder andere kantoorruimten, vergaderzalen, twee grote atria, het bedrijfsrestaurant en de conferentiezaal in bevinden.

Leer meer over dit project in het artikel "Techniek kan ook esthetisch zijn".