Zoeken
Amsterdam - Entreegebouw AMC 0056.jpg

Nieuwbouw entreepaviljoen AMC

World class netwerk in entreepaviljoen AMC

In minder dan een jaar tijd heeft Homij Networks het nieuwe entreepaviljoen van Amsterdam UMC (locatie AMC) voorzien van een state of the art datanetwerk, de beveiliging van het paviljoen en het buitenterrein met camera’s, intercom en slagbomen voor de ambulance-toegang. Midden in de coronacrisis is dit project in een tijdsbestek van 11 maanden gerealiseerd.

Het tijdsbestek was kort. Bovendien mocht niets het toch al hectische proces in het overvolle ziekenhuis ontregelen. Dit gold in niet alleen voor fysieke zaken zoals aanvoerroutes, maar ook voor het overeind houden van het dataverkeer in het ziekenhuis. Homij Networks was eerder een van de partijen die het complete wifi-netwerk in het hele AMC had vernieuwd met maar liefst 3000 access points en het upgraden van 250 SER-kasten. 

Om het netwerk in het nieuwe entreegebouw te realiseren heeft het projectteam een extra SER-kast in het paviljoen geplaatst. Deze is met glasvezel en telefoniebekabeling gekoppeld aan het bestaande netwerk in het ziekenhuis. Vanaf de nieuwe SER-kast zijn alle netwerkaansluitingen in het gebouw geïnstalleerd voor de werkplekken van medewerkers, camera’s en intercom. Ook op het nieuwe parkachtige buitenterrein zijn door Homij Networks cctv-camera’s geplaatst die met glasvezel zijn ontsloten. De toegang voor ambulances onder het nieuwe entreepaviljoen is voorzien van slagbomen met toegangscontrole door middel van camera’s en intercom, die ook via de nieuwe SER-kast op het netwerk zijn aangesloten.

In recordtijd en onder moeilijke omstandigheden heeft Homij Networks een world class netwerkinstallatie gemaakt waar het AMC nog jaren mee vooruit kan. Een teamprestatie om trots op te zijn.