Zoeken
StBavo - Noordwijkerhout - bron Trebbe.jpg

Nieuwbouwwoningen Noordwijkerhout

450 woningen op één lagetemperatuur-wijknetwerk

In Noordwijkerhout worden 450 woningen de komende jaren individueel aangesloten op één lagetemperatuur-wijknetwerk voor verwarming en koeling. Een samenwerking tussen ReDo, Trebbe, Nathan en Homij.

30 hectare terrein van Sint Bavo

De woningen worden gerealiseerd op het terrein van Sint Bavo. Het statige gebouw uit 1913 met marmeren zuilen, glas in lood ramen, koepels, togen en sierelementen vormt het middelpunt van woonwijk In den Houte dat gefaseerd op het 30 hectare grote landgoed rond het monument wordt gebouwd.

Concept o.b.v. Esco

De bewoners van de wijk – een ontwikkeling van Novaform/ Trebbe – kopen geen warmtepomp of bron, maar betalen maandelijks voor het duurzame comfort in de woning. Ze nemen de verwarming, koeling en het warm tapwater af van ReDo; de Energy Service Company (ESCo) die het volledige energiebeheer verzorgt. In samenwerking met Nathan (als leverancier van de warmtepompen) is het concept verder ontwikkeld. ReDo gaf Homij de opdracht om de installatie te realiseren.

Lagetemperatuur wijknetwerk o.b.v. WKO

Het resultaat is een lagetemperatuursnetwerk die alle woningen individueel van verwarming, koeling en warm tapwater gaat voorzien. Een uniek concept op basis van een WKO met twee warme en twee koude bronnen. Voor alle 450 woningen (en 31 appartementen in het voormalige Sint Bavo) is een passende warmtepomp gekozen. Naar verwachting is het systeem in 2024 volledig operationeel. De eerste woningen zijn reeds aangesloten op het systeem.

StBavo - Noordwijkerhout - bron Nathan.jpg