Zoeken
Hoofddorp - Segro Rijnlanderweg0186.jpg

SEGRO Netherlands

Landelijk facility management

SEGRO Netherlands is in samenwerking met VolkerWessels Vastgoedbeheer (VWVB). VWVB organiseert het facility management voor de gehele portefeuille van SEGRO in Nederland. SEGRO is een toonaangevende belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed. Dit van oorsprong Britse bedrijf is eigenaar van ca. 230.000 m2 vastgoed in Nederland; overwegend distributiecentra. 

24/7 realtime inzicht

VolkerWessels Vastgoedbeheer (VWVB), handelsnaam van Homij, organiseert bij SEGRO het facility management voor de gehele portefeuille. Hiervoor is onder andere een onderhoudsmanagementsysteem geïmplementeerd (ARCHIBUS), waarin allerlei data wordt bijgehouden, variërend van energieverbruik tot het aantal storingen van de installaties. Dit systeem is niet alleen toegankelijk voor SEGRO, maar ook voor al hun huurders. Op deze manier hebben zij ook 24/7 realtime inzicht in de prestaties van de installaties, onderhoudsdocumenten en inspectierapportages, maar ook in de adviezen die wij geven en eventuele maatregelen die zijn getroffen.

Mede hierdoor is niet alleen de doorlooptijd van storingen in veel gevallen korter geworden, maar wordt er ook meer gestuurd op duurzame verbeteringen. Waarbij ook de klanttevredenheid flink is toegenomen. Ten opzicht van het jaar daarvoor zijn 12% van de huurders meer tevreden over de algemene dienstverlening.

Facility Management

Bij SEGRO hanteren ze de term facility management steeds ruimer. En dus zijn we hier nu ook verantwoordelijk voor de glasbewassing en gevelreiniging van alle gebouwen, voor het groenbeheer, maar ook bijvoorbeeld voor het regelen van sneeuwschuivers, het strooien van zout bij gladheid en andere calamiteiten. Ook in het weekend en de nachten.