Zoeken
The Phone_-6217.JPG

Stadion Galgenwaard

Onderhoud technische installaties stadion

Sinds februari 2006 is Homij verantwoordelijk voor het onderhouden van de technische installaties in Stadion Galgenwaard. Stadion Galgenwaard is de thuishaven van FC Utrecht maar is als stadion onderscheidend door de hoeveelheid overige voorzieningen. Ten tijde van de bouw was het stadion revolutionair vanwege deze voorzieningen. 

Het stadion biedt meer dan 10.000m2 kantoorruimte en nog eens ruim 20.000m2 commerciële ruimte. De kantoorruimte en commerciële ruimte bieden onderdak aan verschillende gebruikersgroepen. Het onderhouden gebeurt op duurzame wijze, waarbij zo veel mogelijk rekening wordt gehouden met toekomstige wensen. Tot de werkzaamheden behoren preventief (incl. inspecties en beproeving) en correctief onderhoud. Het preventief onderhoud wordt uitgevoerd op basis van een meerjaren onderhoudsplan (NEN 2767).

Tot de installaties behoren alle E en W installaties, onder meer: verlichting, gas- en oliegestookte ketels, beveiligingsapparatuur, toegangscontrole, warmteterugwinning, koelapparatuur, centrale stofzuiginstallatie, brandbluspompen, noodstroomaggregaat, keukenapparatuur, warmtekoude-opslag, sprinkler, CCTV, ontruimingsinstallatie.

PV-panelen

Aanvullend op de onderhoudswerkzaamheden realiseerde Homij op het dak van het stadion Galgenwaard, thuisbasis van FC Utrecht de technische infrastructuur voor 3.380 zonnepanelen met een opbrengst van 817.000 kWh per jaar. Dat is genoeg om het stadion energieneutraal te maken en daar bovenop 300 huishoudens een jaar van energie te voorzien.