Zoeken
Topsporthal Zwolle van binnen, sportzaal met houten vloeren

Topsportaccommodatie Landstede

Van magazijn naar topsportaccommodatie

Een voormalig magazijn van het Rijksinkoopbureau gelegen op bedrijventerrein ‘De Vrolijkheid' in Zwolle heeft binnen anderhalf jaar een compleet andere functie en uitstraling gekregen. Het magazijn (112 x 48 meter) is getransformeerd in liefst drie sporthallen.

Drie sporthallen

In de hal zijn een "normale" sporthal, turnhal en een sportarena gebouwd. Door het verdiept aanbrengen van de sportvloer d.m.v. het verlagen van de begane grond vloer met 2 meter beneden het vloerpeil van de hal ontstaat er een sportarena met aan drie zijden een ruime tribunestrook. Op de verdieping is een extra ring met tribuneruimte gemaakt. De opbouw van de diverse ruimten is transparant met veel glas, hardglazen schuifwanden etc. Door de transparantie en openheid in de plattegrond ontstaat er tussen de sportopleidingen en de verenigingen welke gebruik maken van de hal en de topsporters een vanzelfsprekende interactie en onderling enthousiasme.

Omvang

Homij heeft de werktuigkundige installaties aangelegd. Totale omvang van het project is 10.600m2, waarvan 9.000m2 verbouw en 1.600m2 nieuwbouw.