Zoeken
Zorgacademie Parkstad van boven, tussen de bomen

Zorgacademie Parkstad

DBFMO nieuwbouw zorgacademie

Op 21 juli 2010 ondertekenden Arcus College, Hogeschool Zuyd, Atrium MC en Mondriaan, het contract met De Huismeesters; een consortium van VolkerWessels-bedrijven en Vebego.

Samenwerking

In de Zorgacademie werken de onderwijsinstellingen Arcus College, Hogeschool Zuyd en Open Universiteit, en de zorginstellingen Atrium MC, Mondriaan en Sevagram samen op het gebied van zorginnovatie, onderwijsinnovatie en strategisch personeelsbeleid. Zij bundelen hun krachten, om in te spelen op de verwachte personeelstekorten in de zorg. Met dit unieke samenwerkingsverband is Zorgacademie Parkstad Limburg koploper in Nederland.

DBFMO

De bouw is uitgevoerd volgens de zogenaamde DBFMO (Design, Build, Finance, Maintenance en Operate) methode. Deze manier van bouwen is uniek in Limburg en wordt nu pas de derde keer in heel Nederland toegepast. Het voordeel voor de opdrachtgevers is dat het geheel van ontwerp, bouw, financiën, onderhoud en beheer door het consortium wordt uitgevoerd. De partners kunnen zo hun energie volledig richten op de samenhang van onderwijsinnovatie en zorginnovatie.

Kenmerken

  • De Zorgacademie is gebouwd in de Zorgvallei, vlak naast het Atrium Medisch Centrum en omringd door Mondriaan en Sevagram.
  • Het gebouw heeft een oppervlakte van zo'n 5.200 m2 en is voorzien van de modernste onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten.
  • Onderwijs- en zorginnovatie komen samen in het 'skillslab', een praktijkgerichte leer- en trainingsplek. 
    Hier oefenen deelnemers in nagebootste situaties, zonder risico voor patiënten.
  • Het skillslab is er voor dokters-, apothekers- en tandartsassistenten, maar ook voor verplegenden en verzorgenden.