Zoeken

Central Park maakt het Homij-kwartet compleet

In Utrecht wordt het Stationsgebied sinds 2008 flink aangepakt. Dit grootschalige stedenbouwkundig project heet CU2030, waarin veiligheid en leefbaarheid centraal staan. Inmiddels zijn er flink wat duurzame gebouwen gerealiseerd, waarbij Homij innovatieve concepten voor gestapelde woningen en utilitaire bouw heeft ontwikkeld en toegepast. Er staan nog een hoop mooie projecten op de planning. Neem bijvoorbeeld Central Park, waar Homij de technische installaties gaat realiseren. Dit betekent dat we het Homij kwartet compleet hebben; we zijn actief (geweest) bij 4 kenmerkende gebouwen in het Stationsgebied van Utrecht.

SpoorgebiedHOMIJ.jpg
CentralParkUtrecht.jpg
Central Park

Central Park

Central Park komt tussen het Stadskantoor en Woontoren de Syp in te staan. In dit kantoorgebouw komt onder andere het hoofdkantoor van McDonalds Nederland. Het gebouw wordt 90 meter hoog, in het centrale hart op 45 meter hoogte komt een fantastisch groen park van 2 verdiepingen hoog.

 

Homij realiseert de complete technische installaties van Central Park. We passen onze beproefde DLS- en IOT ready-concepten toe. Verwachte oplevering van dit BREAAM Excellent kantoorgebouw is in de zomer van 2021.  

GalaxyTowerUtrecht.jpg
Galaxy Tower

Galaxy Tower

Op de kop van het Jaarbeursplein komt de Galaxy Tower. Dit gebouw biedt plaats aan een 4-sterren hotel van Amrâth Hôtels met 250 kamers. Boven het hotel komen 22 verdiepingen met in totaal 317 appartementen. Het gebouw krijgt een duurzaam karakter door zonnepanelen op daken en gevels en warmte/koude opslag in de bodem. De appartementen zijn gasloos.

 

Homij realiseert de complete technische installaties van Galaxy Tower. We passen bij dit project de door ons ontwikkelde innovatieve DLS- en COW-concepten toe voor respectievelijk utilitaire- en woningbouw. Verwachte oplevering is in het voorjaar van 2021. 

SpoorgebiedHOMIJ.jpg
V.l.n.r.: Stadskantoor, Central Park, De Syp

Reeds opgeleverde projecten

  • De Syp is een moderne woontoren direct aan het forum; een uniek plein op 7,5 meter boven de straat. De woontoren is over een bestaand Rijksmonument heen gebouwd. Het Rijksmonument uit 1912 wordt door de Syp omarmd en maakt op unieke wijze deel uit van de woontoren. De Syp is (voorlopig) de hoogste woontoren van Utrecht: 90 meter hoog met 29 verdiepingen, bijna net zo hoog als de Domtoren. HOMIJ realiseerde alle technische installaties volgens het COW-concept.

  • Stadskantoor Utrecht is de thuishaven van Gemeente Utrecht, gelegen direct naast Station Utrecht Centraal. Dit 92 meter hoge gebouw telt 21 verdiepingen met maar liefst 2500 werkplekken en 47 publieksbalies. Het duurzame gebouw met een A+ energielabel is onder andere voorzien van zonnepanelen, warmte/koude opslag en drie-laags glas. HOMIJ realiseerde de werktuigbouwkundige installaties, waarbij we ons DLS-concept hebben toegepast.

 

Het stationsgebied in Utrecht wordt steeds veiliger en leefbaarder. We zijn trots dat we ook hier onze expertise en innovatieve DLS-, COW en IOT ready-concepten met succes inzetten om comfortabele, gezonde en toekomstbestendige gebouwen te realiseren.

Spoorgebied Utrecht.jpg
Stationsgebied Utrecht