Zoeken

Stadskantoor Utrecht klaar om in te richten

In opdracht van NS Stations is Stadskantoor Utrecht gerealiseerd. NS Stations heeft het gebouw nu opgeleverd aan de gebruiker: Gemeente Utrecht. De 3.000 gebruikers krijgen een comfortabele werkplek met een gezond binnenklimaat. Niet in de laatste plaats dankzij de werktuigbouwkundige installaties en het gebouwbeheersysteem, gerealiseerd door HOMIJ Technische Installaties.

Stadskantoor-Utrecht-0043.jpg

Comfortabel en gezond binnenklimaat

Het leveren van een comfortabel en gezond binnenklimaat is de belangrijkste doelstelling geweest voor HOMIJ. De werktuigbouwkundige installaties zijn daarom gebaseerd op het DLS-concept van HOMIJ. Dit betekent onder meer: minder stromingsgeluid door het gebruik van kunststof leidingen en een klimaat dat per werkruimte regelbaar is. Daarnaast wordt in het gebouw CO2-gebalanceerde ventilatie toegepast.

Duurzaamheid

Naast comfort is er veel aandacht geweest voor duurzaamheid. Het ontwerp met een epc van 0,59 heeft het ontwerpcertificaat Breeam-NL Good gekregen. Duurzame maatregelen zijn onder meer: warmte-koudeopslag in combinatie met zonneboilers en laagtemperatuur-verwarming en hoogtemperatuur-koeling.

DLS-concept

Dankzij een uitgekiend logistiek systeem in combinatie met prefab kan DLS snel geïnstalleerd worden. Michiel Noy, directievoorzitter NS Stations: "De bouw van het Stadskantoor Utrecht was een complex en ambitieus project en is gerealiseerd binnen de gestelde termijn. Ik ben er trots op dit prachtige gebouw over te dragen aan de gemeente. Ik verwacht dat gebruikers, bezoekers en ondernemers optimaal van alle voordelen van het gebouw zullen profiteren.” Het gebouw met een oppervlak van 66.000 m2 is een fantastisch visitekaartje van Gemeente Utrecht.