Zoeken
0440.jpg

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Diverse installatiewerkzaamheden

Sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw is Homij verantwoordelijk voor het realiseren van de technische installaties (E&W) in verschillende deelprojecten bij het UMCG ziekenhuis aan het Hanzeplein 1 te Groningen. Toen het nog bestond uit het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) en de faculteit der Medische Wetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Het UMCG is op 13 januari 2005 ontstaan door een samenwerkingsverband tussen het voormalig AZG en RUG.

Het UMCG is een ziekenhuis met 3 kerntaken: gezondheidszorg, onderwijs en onderzoek. Het beschikt over verschillende gebouwen, waarbij Homij werkzaamheden heeft verricht:

  • Centraal Medisch Complex
  • Poortgebouw
  • Protonencentrum
  • Triadegebouw
  • Noordzijde

Uitgevoerde werken

Van 1982 t/m 1997 heeft Homij de werktuigbouwkundige installaties van alle technische ruimtes gerealiseerd voor het Centraal Medisch Complex. Van januari 2000 t/m maart 2006 de gebouwgebonden installaties t.b.v. het gebouw Noordpunt en van november 2009 t/m juni 2010 t.b.v. Poli LenK. 

Homij heeft hierbij onder andere de engineering en uitvoering van de werktuigbouwkundige installaties verzorgd, bestaande uit: warmte/koude opslag, sprinklerinstallatie, medische gassen, demi-water, onthardwater, vacuuminstallatie, technische perslucht, bedrijfswater, stoom, afzuiging zuur- en flowkasten, stuwdrukventilatie, verwarming, ventilatie, sanitair, koeling en meet- en regeltechniek. 

Proton Therapy Centre Groningen (PTCG)

In de periode mei 2015 t/m december 2016 heeft Homij, in opdracht van Visser & Smit Bouw, de elektrotechnische installaties t.b.v. de nieuwbouw Proton Therapy Centre Groningen gerealiseerd.

Diverse (regie) werken

Maar naast realisatie heeft Homij ook diverse (regie) werken uitgevoerd bestaande uit: renovatie LBK’s bouwdeel 45, verbouw sanitaire ruimtes, vervangen regelkasten, asbestsanering UMCG Triade, installatietechnische voorzieningen t.b.v. prikpoli oncologie, upgraden van pressura’s in isoleerkamers, verbouwingen diverse bouwdelen (31, 36, 50, 55), voorzieningen DALI, verwijderen oude bekabeling, aanpassingen groep toegangscontrole.

BIM-modellen

Het UMCG is een van de eerste ziekenhuizen die BIM-modellen in beheer heeft genomen. Als pilot maakte Homij het BIM-model in Stabicad for Revit voor de polikliniek Buik. Met BIM heb je allemaal dezelfde informatie, zodat je weet waar de installaties en bouwkundige voorzieningen komen.