Zoeken
slides3.jpg

Y Towers Amsterdam

Nieuwbouw hotel- en woontoren

De ontwikkeling van Y Towers is een van de meest spectaculaire grootschalige projecten van Amsterdam. Het gebouwencomplex bestaande uit een woontoren en een hoteltoren wordt gerealiseerd door aannemer Rizzani de Eccher. Voor de installatietechniek in het gebouwcomplex is Homij (een VolkerWessels onderneming) toegevoegd aan het bouwteam. Met het contracteren van Homij is het bouwteam voor Y Towers compleet.

Woontoren en hoteltoren

De skyline van Amsterdam wordt verrijkt met twee iconische gebouwen langs het IJ met uitzicht over de stad. Het 114 meter hoge hoteltoren is bestemd voor de hotelketen Maritim. Het biedt ruimte voor 579 kamers, een congrescentrum en enkele commerciële functies. In het bovenste deel van de 103 meter hoge woontoren komen 174 uiteenlopende appartementen waaronder penthouses, familie-appartementen en startersappartementen. 

In het onderste deel van de woontoren worden 120 zgn. "extended-staykamers" gecreëerd. Eigenaar en investeerder van het project Y Towers is Union Investment Real Estate.  

Prefab

De opdracht voor Homij betreft het ontwerp en realisatie van alle gebouwgebonden installaties voor beide torens. Vanwege de omvang en benodigde bouwsnelheid is prefabricage essentieel. Hiervoor worden de installatieconcepten DLS en COW van Homij toegepast. Met deze concepten is het mogelijk tot 70% van de installaties te prefabriceren. Tevens draagt deze aanpak bij aan soepele logistiek door ‘just in time’ levering op de bouwlocatie.