Zoeken

Transitie & Innovatie

Techniek en innovatie spelen een belangrijke rol bij het bouwen aan levenskwaliteit en vormen een onmisbare schakel in de energietransitie. We houden ons dagelijks bezig met techniek en innovaties, zodat we een bijdrage leveren aan de transitie naar comfortabele gebouwen en een duurzamer Nederland. 

energielabel1.jpg

Energietransitie

EPC eisen, BENG (bijna energie neutrale gebouwen) in 2020, Energielabel C voor kantoorgebouwen in 2023, label A in 2030 en gasloos bouwen. Meer duurzame energie en tegelijkertijd energiebesparing. Nederland zit volop in de energietransitie. Een ontwikkeling waar Homij als technisch dienstverlener haar steentje aan bijdraagt. Wij laten gebouwen duurzame energie opwekken, maken ze energiezuiniger en slimmer. Tegelijkertijd realiseren we een comfortabel en gezond binnenklimaat. Hier zetten wij onder andere onze EP-U adviseurs en de Homij Configurator voor in. 

 

Relevante links: The Edge, Alliander, Gemeente WestlandWaterschap Limburg en Homij Configurator.

HOMIJ smart cities.jpg

Digitalisering

Monitoring, 3D BIM, predictive maintenance en IoT zijn ontwikkelingen die helpen om onze missie te doen slagen; het maken van energiezuinige, toekomstbestendige en comfortabele gebouwen. Daarvoor bedenken en realiseren we uiterst slimme en hightech oplossingen. Met behulp van monitoring en data-analyse houden we het binnenklimaat optimaal voor comfortabele werkplekken. 

 

Relevante links: AFAS Experience CenterDC-lofts Strijp en Gemeente Enschede
 

Valuehill.JPG

Circulariteit

Nederland circulair in 2050, een opgave waar Homij graag aan meewerkt. Homij heeft invloed op de wijze waarop en met welke materialen we installaties maken. Daarom kopen we verantwoorde toepassingen in, waarmee we streven naar een installatieontwerp dat tijdens het gebruik zijn waarde behoudt en na gebruik geschikt is voor nieuwe waardecreatie. Daarbij letten we niet alleen op de toegepaste materialen, maar ook op de losmaakbaarheid van materialen en componenten; mogelijkheden om de gebruikscyclus zo lang mogelijk te maken. Hieronder een aantal voorbeeldprojecten waar circulariteit centraal staat.

 

Relevante links: EostaAlliander en Bluewater Park 20|20.